Servicii de încredere eIDAS
Serviciile de încredere eIDAS sunt servicii reglementate de Regulamentul UE nr. 910/2014 (eIDAS), care stabilesc un cadru legal pentru identificarea electronică și autentificarea în tranzacțiile digitale în Uniunea Europeană. Acestea sunt concepute pentru a spori securitatea, încrederea și interoperabilitatea în mediul digital, facilitând tranzacții electronice sigure între cetățeni, companii și autorități publice.

Semnătura electronică calificată
Semnătura electronică calificată pe TOKEN este instrumentul digital care are aceeași valoare legală ca o semnătură olografă (scrisă de mână), iar certificatul digital calificat care stă la baza acesteia este stocat pe un dispozitiv criptografic securizat de tip TOKEN.
Semnătura electronică calificată în CLOUD este instrumentul digital care are aceeași valoare legală ca o semnătură olografă (scrisă de mână), iar certificatul digital calificat care stă la baza acesteia este stocat în CLOUD.

Sigiliul electronic
Sigiuliul electronic este instrumentul de semnătură electronică pentru persoanele juridice. Sigiliul electronic atestă valoarea legală a unui document emis de o persoană juridică, iar un sigiliu electronic calificat garantează autenticitatea și intregritatea unui document emis de o persoană juridică.

Certificatul SSL
Certificatul SSL. Certificatele calificate pentru autentificarea site-urilor web SSL creează o bază de încredere prin stabilirea unei conexiuni securizate și este unul din principalele componente ale site-urilor unde au loc tranzacții online. Acestea creează un mediu de încredere în care clienții se simt în siguranță atunci când vor să efectueze tranzacții.

Certificate PSD2
Certificate PSD2. Directiva UE 2366/2015 privind serviciile de plată pe piața internă (Directiva PSD2) reglementează serviciile de plată și furnizorii de servicii de plată la nivelul UE și Spațiului Economic European (SEE), urmărind asigurarea transparenței și concurența loială în industria plăților. Directiva impune ca toate tranzacțiile să fie gestionate prin canale sigure și toate datele să fie protejate în ceea ce privește autenticitatea și integritatea.

Marcare temporală
Marcare temporală. O marcă temporală reprezintă date în format electronic care leagă alte date în format electronic de un anumit moment, stabilind dovezi că acestea din urmă au existat la acel moment. O marcă temporală calificată este emisă de un prestator de servicii de încredere calificat.